donderdag 19 januari 2012

Komedie Mama!, praat erover mee


Op 31 mei jongstleden vond de allerlaatste voorstelling van de komedie Mama! plaats in de Leidse Schouwburg. Na 3 succesvolle theaterseizoenen is het doek definitief gevallen. Wij hebben ervan genoten en willen jullie bedanken voor alle enthousiaste, ontroerende en fijne reacties.

Vanaf november 2012 is onze geheel nieuwe voorstelling VERLIES - Nicci French, met Isa Hoes in de beklemmende hoofdrol, in de theaters te zien. Kijk op onze site voor meer informatie.


62 opmerkingen:

  1. Samen met een vriendin naar het kennemer geweest. En wat was het geweldig! Wij hebben echt genoten. Zelf geef ik zwangerschapsyoga, massage,cursus babymassage, babyyoga en nog meer. Velen oud cursisten in het theater gezien en later gesproken. Heerlijk gelachen. In mijn cursussen kom ik veel moeders tegen die de uitwisseling van ervaringen missen. Het CB is toch vaak erg keurend. Ik ben bezig een MamaCafe op te starten. Precies wat jullie bedoelden, ervaringen uitwisselen en leuke mensen leren kennen. Ik weet dat her en der in het land ook mamacafe's zijn.
    Dames - mama's ga zo door

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dankjewel voor je fijne reactie. Het was weer erg spannend voor de allereerste keer. Goed te lezen dat jullie de voorstelling geweldig en zeer herkenbaar vonden.

      Verwijderen
  2. Ook ik ben gisteren samen met 3 vriendinnen heen geweest, en we hebben een geweldige avond gehad.Nog steeds heel herkenbaar, al zijn mijn kinderen al wat ouder. We wachten dan ook op een vervolg!! (tot en met de puberleeftijd ongeveer)
    Het laatste lied vonden we erg mooi. Is het mogelijk om daar de tekst van te krijgen?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Beste 'Juf Gerjanne', wij zullen voor u informeren. Er rusten wel rechten op het slotlied. Wordt vervolgd!

      Verwijderen
    2. Ook ik was op zoek naar de tekst van het slotlied, was prachtig!!

      Verwijderen
  3. Ik ben afgelopen dinsdag in Diemen geweest en vond het echt geweldig!

    Ik bezoek veel theatervoorstellingen, variërend van musical tot toneel etc. Ik las per toeval over de voorstelling mama en ik was eigenlijk direct enthousiast. Met vier hele goede actrices en een leuk onderwerp moest het wel een leuke voorstelling worden dacht ik...en dat was zo!

    Met mijn 20 jaar was ik volgens mij de jongste in de zaal, maar dat is natuurlijk wel logisch. De voorstelling zal voornamelijk mama's of aanstaande mama's trekken denk ik, maar ik ben van mening dat de voorstelling ook heel erg leuk is voor mensen die (nog) geen mama zijn. Ik heb 3 oppaskids die nog klein zijn en waar ik vaak van 's ochtends tot 's avonds op pas dus ik moest erg lachen om een hoop stukken. Iemand die zelf moeder is zal er natuurlijk meer in herkennen dan ik, maar ook ik herken dingen als met vieze handjes overal aanzitten, ruzie maken en dat tegen de tijd dat je nummer 3 hebt aangekleed, nummer 1 zijn kleren alweer smerig heeft gemaakt.

    Iedereen die nog twijfelt om te gaan zou ik willen zeggen: absoluut gaan kijken!! Hele leuke grappen, maar ook een mooie boodschap en erg leuk dat er liedjes in zitten.

    Ik vond het in ieder geval zo leuk dat ik absoluut nog een keer ga kijken!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Gisteren, vrijdag 17 feb. ben ik samen met drie andere mama's naar de voorstelling geweest. Het was echt geweldig. We hebben ontzettend gelachen... om onszelf eigenlijk, want wat is het herkenbaar.
    Kortom een echte aanrader voor mama's en mama's in spe.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Super ! Ben vorige week met 3 vriendinnen (en mama's) geweest en we hebben een geweldige avond gehad, want wat kwamen we veel herkenbare situaties tegen en wat hebben we veel gelachen. Echt heel leuk en goed gedaan door de 4 actrices, dus iedereen die een leuke avond wil hebben...gewoon gaan naar MAMA !!!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Esther, Margot, Annick en Mary-Lou, echt super geweldig.
    Ik ben gister samen met mijn vriendin in de Meerse in Hoofddorp geweest en we hebben echt super gelachen. De tranen rolde over mijn wangen. En wat een herkenbare situaties en leuke anekdotes. Bij het stukje over een weggelopen zoontje in een warenhuis (door Esther) zag ik mezelf nog staan in de boekenwinkel en dat mijn zoontje van 2 bedacht om even bij de kinderboeken te gaan kijken, ik had toen ook idd meteen de ergste gedachtes door mijn hoofd schieten en hij was echt nog geen 20 meter bij me vandaan.
    Wat ik ook erg leuk vond dat de speelsters na de voorstelling gewoon in de foyer kwamen. wij hebben daar nog even met Esther Roord staan praten!!! Esther top en nog bedankt voor je handtekening!!!!! :-)

    Groetjes Linda de Boer

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Lieve Linda,
      Zo bedankt voor je lieve reactie! Een hele dikke zoen voor jou en je vriendin, en nogmaals Linda, zegt het voort!!! En ik zeg; tot een volgende!
      Dikke zoen, Esther Roord.

      Verwijderen
  7. Beste bezoekers, dank voor de fijne reacties. Vanavond (23 feb) première, daarna het land in om bij jou in de buurt te spelen. Op onze website www.kotheaterproducties.nl en Facebook vind je de speellijst.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Lieve mama's,

    Net terug van de première, en wat een geweldige voorstelling was het. Super trots op het eindresultaat van ontzettend hard en mooi werk van allen. Esther Habbema, wat een topper ben jij en wat heb je er samen met de mama's iets moois van gemaakt!!! Natuurlijk ontzettend trots op mijn prachtige en briljante mama Esther Roord, de voorstelling jaren geleden al gespeeld maar briljanter dan ooit tevoren. Annick ook heerlijk, heel hard moeten lachen om haar droge humor en Margo, als jij lacht lach ik ook! Mary-Lou, wat een lieverd ben jij en wat hebben jullie er iets prachtigs van gemaakt!!! Zo ontzettend trots op jullie allemaal en op de voorstelling die toen al zo leuk was, maar nu gewoon perfect. Alles klopt. Prachtige liedjes, goede monologen, sterke grappen en je ziet dat jullie zo'n plezier hebben in de voorstelling. Ik kan niet wachten het weer te zien!

    Kortom: iedereen die twijfelt móet gaan kijken. Ik ben zelf geen mama maar ik heb ontzettend genoten, gelachen en ben ook ontroerd. Het is het puurste van het puurste en er is geen enkele gene. Voor iedereen leuk, ook voor mannen!

    En nog even voor jou mam; je hebt het zo geweldig gedaan, ik kan niet trotser zijn dan ik ben, je bent briljant en ik kan nog een miljoen keer naar je kijken.

    Dikke zoen voor allen en tot snel!


    X Janet

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Op 23 februari jongstleden was de première van Mama! in Schouwburg De Meerse in Hoofddorp. Nienke Römer was erbij en mocht recenseren voor het NRC Handelsblad. Kijk op onze site wat Nienke ervan vond en laat uw bericht hier achter voor 'toekomstige' bezoekers.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Lieve Meiden,

    Gisteravond 19.50 uur wordt ik opgehaald door een vriendin en schoonmama en gaan we op het fietsje naar het Fulco. Met 5 meiden naar MAMA! Heerlijk, heerlijk, heerlijk, ben uit m’n werk gekomen, ik heb gegeten, manlief brengt de meiden naar bed, zet ze onder de douche, deze avond is van mij, mij, mij!!! Ik geef ze een kus, de jongste van 5 huilt, wat?! Jankt!!! “Mama jij mag niet weg, mama hier blijven, ik kan niet zonder jou, mama jij gaat altijd weg, mama, mama, mamaaaaaahhhhhhhhhhhh.............onze kleine dramaqueen!!!” pffffffffff…. Ben blij dat ik de voordeur dicht trek (sjezus hé, ze janken altijd als mama weg gaat, als papa weg gaat doen ze dat nooit hè!) en ik verheug me op “mijn avondje uit”!!! Weg thuis, lekker alleen met mezelf en vriendinnen en met jullie..........
    En ik hoop dat jullie leuk zijn, daar verheug ik me echt op......
    En jullie zijn LEUK!!!!!!! Wat hebben we GENOTEN!! De tranen biggelden af en toe over m'n wangen en god wat een herkenbare situaties, heerlijk hoe het gewoon lekker ongenuanceerd, ongecensureerd en eindelijk "echt" overkomt, en heerlijk om dan
    4 vrouwen te zien die zich er echt aan "overgeven"(leuke woordspeling hahaha) echt enorm GENIETEN! Slotstuk ook super, met dat afscheid op het schoolplein, zo herkenbaar, zat ik weer te janken maar dan omdat het zo mooi was met jullie schitterende eindsong, echt echt heel mooi! En toen na de voorstelling nog even een wijntje in de foyer en daar stonden jullie ook even gezellig tussen alle "moeders" en de mannen van het mannenkoor (die net klaar waren met oefenen hahaha)! En Esther tof dat je even kwam kletsen aan ons tafeltje om de meningen even te "peilen" echt heel gezellig, doe je goed!!! Dus zoals belooft, hier even een Blogje daarover, alle papa's, mama's, opa's, oma's, moeders-to-be of wie dan ook; Go SEE MAMA! DON'T MISS IT!!!!
    Nou succes met de hele theatershow en "KICK SOME ASS!!!!"
    Lfs Geraldine
    IJsselstein

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Lieve Geraldineeeee!!! Wat een hartverwarmende reactie van je vrouw! Ik herken meteen waar je doorheen moest voordat je überhaupt de kans kreeg om die voordeur uit te stappen. Inderdaad, uit een ietsje verleden van mij ook zeer herkenbaar. Het was een top avond in IJsselstein en wat ik jullie gisteren aan het tafeltje al zei: er is niets zo leuk als het gevoel te hebben op het toneel met een clubje vriendinnen, oké, soms een 'losse vriend' onze ervaringen te delen! Nogmaals de verhouding is 80/20 zo is het wel, maar die 20 maakt het allemaal waard!!! En wat zal jij verliefd op je dochter geweest zijn toen je haar afgelopen avond bij thuiskomst op haar slapende bolletje een zoentje gaf. Nogmaals dank lieve vrouw, en zegt het voort!!! Intens lieve groet, groeten aan de andere meisjes, Esther Roord.

      Verwijderen
  11. Gister met 3 vriendinnen, naar Mama!geweest in de Beun Heiloo...weer zo gelachen! En Esther Roord beloofd een stukje te schrijven ;-) We zijn ongeveer 10 jaar terug ook geweest, toen net zwanger en een kleintje.Je herkent altijd wel iets van 1 van de 4 moeders...hilarisch hoe ze over uitscheuren,zwanger worden en sex praten. In de auto zitten met MAMA MAMA MAMA roepende kinderen, echt herkenbaar! We gaan zeker weer als de puber versie er komt, en die komt er hebben wij gister vernomen!!! veel succes verder Groeten Nathalie

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Lieve Nathalie,

      Wat super dat je je aan je woord hebt gehouden vrouw! Heilo was een feestje en jullie waren een feestje voor ons op het toneel. Hoe leuk kan de verhouding toneel/zaal, we zijn onder ons gevoel, zijn. Dank je wel lieve schat! En tot de volgende!

      Liefs,
      Esther Roord.

      Verwijderen
  12. Lieve dames,

    Ben gisterenavond met een vriendin naar jullie voorstelling geweest. We hebben een top-avond gehad! heel erg gelachen (tot tranen toe). En de avond gaf ons weer energie (en dat kon ik wel gebruiken toen de kleine vanmorgen om 6 uur vrolijk mamamama! bego te roepen :-))heel erg bedankt!


    N.

    ps. en wat kunnen jullie mooi zingen!

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Lieve Esther.
    Wat heb jij mij een energieboost gegeven!! Wat een top avond was het en zo herkenbaar. Dank je!!
    En na die tijd ff babbelen en napraten (misschien weet je nog wel, ik met die kinderen van 19 en 16 en 3 en 2 jaar). Ik vond je top.
    Annemiek.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Lieve Annemiek! Hoe kan ik jou in godsnaam vergeten? Met dat enorme gezin! Waar jij de zorg voor draagt.. Ik kan je alleen maar zeggen gloeiend van respect ben ik afdeur zijdeur gegaan. Ik vind je geweldig, je verdient een lintje (of zes, haha) en vond het reuzeleuk om even te kletsen. Want jouw verhaal inspireerde mij ook weer enorm! Een hele dikke zoen en de groeten aan Janneke! Ik hoop toten volgende keer. Esther Roord.

      Verwijderen
  14. Lieve dames,

    Zojuist naar jullie wezen kijken in Baarn met een vriendin. Zelf ben ik sinds 7 maanden mama en waren er een hoop dingen herkenbaar. We hebben vreselijk gelachen maar ook een traantje gelaten. Is het mogelijk om de songtekst van het laatste liedje te krijgen?

    Liefs Mirelle

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Mirelle,

      Ik heb dat liedje geschreven en zal met de producent overleggen hoe we dat kunnen doen met de tekst!

      Groetjes van Annick, de groene moeder.

      Verwijderen
    2. Beste Mirelle,

      Inmiddels hebben wij intern overleg gehad. Zolang de voorstelling speelt (t/m eind mei) wordt de tekst, vanwege de rechten die er op rusten, niet vrijgegeven. Erna kun je in contact treden met Annick Boer. Zij heeft het liedje geschreven.

      Vriendelijke groet,
      Medewerker KO Theaterproducties

      Verwijderen
  15. Lieve dames,

    Ik heb gisteravond in het parktheater in eindhoven een hele leuke gezellige avond gehad bij jullie voorstelling mama!
    Zo herkenbaar en mooi, en vooral dat laatste liedje wie houdt het dan nog droog! Want zo is mama zijn! En ik zou het ook graag willen weten of de tekst te verkrijgen is.

    Liefs Inge

    Bedankt voor de leuke avond!

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Lieve mama's,
    Donderdagavons zijn wij met vier vriendinnen naar jullie voorstelling geweest in Roosendaal. Zonder verwachtingen betraden wij de zaal. En wat werd het een leuke avond. Anderhalf uur lachen gieren brullen. Zulke herkenbare verhalen. Fijn te horen dat wij echt niet de enigen zijn met bepaalde problemen. We raden iedereen aan deze voorstelling te bezoeken als je zin hebt in een avondje ouderwets lachen.
    Ook bijzonder om na de voorstelling met jullie te kunnen kletsen. Speciale groetjes aan Esther, wat ben je toch een heerlijk mens. Succes met jullie voorstelling voorstelling dames, op naar een vervolg!
    Groetjes Joyce, Fleur, Wendy en Tamara

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Liefste meisjes uit Roosendaal,
      Ik vond het zo superleuk om ook even met jullie te kletsen! En wil jullie bedanken dat jullie je inderdaad aan je woord gehouden hebben, want het is niet makkelijk om op dit blog te komen. Dank je wel, zegt het voort!
      Want eerlijk is eerlijk, wij op het toneel, jullie in de zaal, we hebben toch lol met elkaar? En vooral veel herkenning! Want dat is het moederschap. Meer zeggen we niet, toch?
      Een hele dikke zoen, en tot een volgende keer!
      Esther Roord.

      Verwijderen
  17. Zaterdag gingen we met z'n zessen naar jullie voorstelling in De Lievekamp in Oss, een cadeautje voor onze vriendin Sjan, die 50 jaar wordt. De baby- en peutertijd hebben we inmiddels achter ons, maar het was erg leuk dankzij deze voorstelling weer even terug te kijken naar deze mooie tijd. Wij zijn benieuwd naar het vervolg over de pubers!!!
    Na afloop kwam Esther even naar ons toe om Sjan persoonlijk te feliciteren. Dat de foto's hiervan mislukt zijn maakt helemaal niet uit: wij hebben een erg leuke avond gehad.
    Groetjes José, Marij, Christien, Regien, Maria en natuurlijk (onze Sarah) Sjan

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Lieve José nou toch, sta je drie en half jaar met een fototoestel en dan komt er niet één naar voren? Ik zeg.. kom nog een keer! Als we in de buurt van Oss zijn. Ik vond jullie zulke gezellige schatten, en nogmaals: niet ouder dan 30! Meer zeg ik niet. Hahaha. Fijn dat jullie zo genoten hebben! Wij vinden het een enige voorstelling om te spelen.
      Hartelijke groet, Esther.

      PS: van die foto meen ik, kom nog een keer dan doen we het goed!

      Verwijderen
  18. Donderdag 5 april naar de show Mama! geweest. Eenmaal aangekomen stond daar mn lieve vriendinnetje op ons te wachten! De dochter van Esther hadden elkaar al twee jaar niet gezien maar was super om haar weer te zien. Mn lieve vriendinnetjes Mindy en Janet gingen even roken en daarna gingen we naar binnen, Janet riep Mam visite en daar kwam die lieve Esther zo super om haar na al die jaren weer te zien!!! Ook Margo kende me nog wat een schat ook. Daarna hebben we gekeken bij de soundtrack, was super om mee te maken! Daarna nog even snel met zn alle roken.. En let the sow begin! We zaten rij een beter kan niet toch? En wat heb ik gelachen wat een super show!! Geweldig neergezet! Super actrices en ook heel realistisch kende veel vanuit de verhalen van mn werk! Ik zou zeggen ga het allemaal zien want het is geweldig. Alle vier super gedaan. Ik ga gewoon nog een keer zo super was het! Maar liefste Esther nog maals bedankt voor alles en alle lieve complimenten ik koester ze en vergeet ze niet!! En tot in BoZ! Dikke kus tamara

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Lieve Tamaraaa,
      Je bent op het blog gekomen!!! Nou, ik zeg: chapeau bah! Oftewel, petje af. Vond het zo heerlijk om jou weer te zien schat, je ziet er geweldig uit, je zit in de kraamzorg, hoe trotser kun je me maken? Niet. We hebben een heerlijk cluppie met elkaar, en we vinden het een feestje om deze voorstelling te spelen schat. Dus kom nog een keer, en dan zie ik je weer! Leuker kunnen we het niet maken toch?
      Dikke zoen, xxx Es.

      Verwijderen
  19. Lieve mama's!

    Zoals beloofd weer even een reactie hier! Vanavond voor de tweede keer genoten van "Mama!". Wat een feestje was het weer! Zijn me wat nieuwe dingetjes opgevallen in de show in vergelijking met twee maanden geleden.

    Was wel even vreemd om op rij 1 te zitten terwijl die op mij en m'n vader na verder leeg was. Gelukkig zat de rest van de zaal wel vol haha.

    Even een reactie namens papa: Ik heb genoten als bijna enige man in de zaal! Ik was verbaasd dat er bijna alleen maar vrouwen waren, want juist ook voor mannen is het zo leuk en herkenbaar. Het gedeelte over de zwangerschap misschien niet, maar de rest absoluut wel! Dus mannen: lekker gaan! Of vrouwen: Overtuig je man ervan om mee te gaan! Ik ga zelfs binnenkort een tweede keer! Groetjes, Rob

    Lieve Margo en Esther, jullie in het bijzonder bedankt voor jullie tijd na afloop! Wat een lieverds zijn jullie! Zoals ik al zei vanavond: ik kom zeker een derde keer! Of in de Meervaart of in Leiden (of allebei ;-) haha) maar de Meervaart is zo goed als zeker! Mede door vanavond weet ik gewoon weer even dat ik me echt niet hoef te schamen voor het feit dat ik theater leuk vind en m'n leeftijdsgenoten niet!

    Veel succes en plezier met de rest van de shows en wij zijn er zeker binnenkort dus weer bij!

    Liefs, Robin

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Even een toevoeging op hierboven. M'n vader vond het zo'n leuke voorstelling dat hij vandaag stiekem als verrassing al kaartjes heeft geboekt voor 27 april in de Meervaart! We hebben er zin in!

      Verwijderen
    2. Lieve Rob & Robin,

      Nu ben ik net terug uit Goirle en zie ik jullie reactie op het blog (of nou ja, mijn dochter).
      Ik had van Margo een beetje begrepen dat jij een absolute huispapa bent en je kinderen hebt opgevoed, en dat is niet makkelijk. Ook als alleenstaande moeder weet je daar alles van. Maar ik kan niet zeggen hoe een kick ik het vond om jou als man met je dochter op rij 1 te zien zitten.
      En wat heerlijk Robin dat jij zo gek bent op theater! Want eerlijk is eerlijk, eigenlijk is dat het mooiste vak wat er is.

      Lieve Rob en Robin, een hele dikke zoen van Esther en ook zeker namens Margo. Wanneer jullie ook komen, we doen een drankje na afloop!

      Liefs.

      Verwijderen
  20. Beste Robin,
    Wat een ongelooflijk leuke verrassing. Veel plezier!
    Namens KO Theaterproducties

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Beste mensen,

    Ik was gisteren een van de weinige mannen in de zaal in Goirle en het viel mij tegen dat de zaal zo matig gevuld was. Jullie verdienden hier een veel groter publiek.
    Ook voor vaders (ik heb vier kinderen) valt er veel te genieten dus de mensen die nog naar een passend vaderdagcadeau zoeken.........

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hallo Guus,
      Hier Esther Roord, die Maria speelde. Mag ik even zeggen hoe ongelofelijk sympatiek ik het vind dat jij als man een reactie op ons blog plaatst?
      En inderdaad, Goirle was zeer matig gevuld, maar ja het is een slechte tijd in het theater, en dan doen we het toch met liefde voor degenen die er wel zijn.
      Ik zou zeggen lieve Guus, zegt het voort! Dat het een leuke voorstelling is voor zowel mannen als vrouwen, want we zijn ongetwijfeld nog in de buurt.
      Dank je wel,

      Een hele lieve groet,
      Esther Roord.

      Verwijderen
  22. Beste mama's,

    Gisteravond met moeder en schoonzussen in Rotterdam naar jullie voorstelling geweest. Wat was het ONTZETTEND leuk en ontroerend. Zelf heb ik een zoontje van 3 en een zoontje van 3 maanden en ik denk dat ik een beetje op Charlotte lijk... Ik denk dat ik mijn boeken én favorieten op internet ook maar de deur uit gooi!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Lieve Merel,

      Hier Esther Roord: geen Charlotte maar Maria. Als ik jou was zou ik het allemaal maar de deur uit doen en deleten, want je weet inmiddels zelf: het gaat zoals het gaat, hahaha.
      Leuk dat je genoten hebt!

      Hartelijke groet,
      Esther Roord.

      Verwijderen
  23. <3 wat een toffe reacties allemaal ik ga over 3 weekjes weer zin in , ik ben zelf geen mama maar de verhalen zijn wel herkenbaar :) ooh wat heb ik de vorige x genoten 15-3-12 echt tof vooral na afloop van de show ! in 1 woord ge-wel-dig Gr: mariska @->

    BeantwoordenVerwijderen
  24. Ik vond de voorstelling BRILJANT! heb genoten. De tranen biggelde over mijn wangen van het lachen en bij het slotlied van ontroering. Top actrices.
    Bianca (20-4 Singertheater)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Lieve Bianca,
      Wat een heerlijk lieve reactie van jou! Hier Esther Roord, en nogmaals zeg het voort!
      Liefs.

      Verwijderen
  25. Toch maar even zelf een account aangemaakt om een reactie te plaatsen en de mannen aan te sporen te gaan!

    Zoals mijn dochter Robin hierboven al ergens schreef vond ook ik de voorstelling als man zijnde geweldig. Beste mannen, je hoeft echt geen vrouw te zijn om deze voorstelling leuk te vinden. Ik denk dat iedere vader zich er ook zeker in zal herkennen. Voorstelling is ook erg leuk voor mensen die al wat oudere kinderen hebben (zoals ikzelf). Heel veel herkenning van vroeger. Alles komt weer boven en ik kan er hard om lachen. Ik ben blij dat mijn dochter zo'n groot liefhebber is van theater en veel verschillende voorstellingen ziet, anders had ik deze gemist. Doordat zij al eens was geweest en zei dat ik het ook wel leuk zou vinden heb ik besloten mee te gaan en ik heb er absoluut geen seconde spijt van gehad. Ik zou eerder spijt hebben gehad als ik deze voorstelling NIET had gezien!

    Tegen alle vrouwen (ik denk dat hier voornamelijk vrouwen komen) die de reacties lezen om te kijken of deze voorstelling de moeite waard is om te bezoeken zou ik willen zeggen dat ze absoluut hun mannen moeten meevragen! En aan de mannen die hier kijken: verras je vrouw/vriendin met kaartjes voor deze voorstelling! Mama is gewoon een leuke voorstelling voor iedere ouder!

    Wat ik ook zo leuk vond is dat er na afloop gelegenheid was om heel spontaan een praatje te maken met de actrices uit de voorstelling. Aanstaande vrijdag ga ik in de Meervaart voor een tweede keer kijken. Heb m'n dochter verrast met kaartjes vorige week, dus voor haar wordt het de derde keer! We kijk ernaar uit.

    Groetjes, Rob

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Aaaaaaaah ROB! Wat ontzettend leuk deze reactie van jou! En inderdaad, voor mannen is het even herkenbaar als voor vrouwen. Ik vind het enig om je vrijdag weer te zien! Dank je wel voor de moeite om een reactie te plaatsen. Heel veel liefs,

      Esther Roord.

      Verwijderen
    2. Robin & Rob,
      Ik moest even zeggen dat het haar spijt dat ze niet naar voren kon komen! Ze hoopt dat jullie genoten hebben!
      Liefs.

      Verwijderen
    3. Geeft helemaal niks! Margo kwam het al meteen uitleggen en we snapten het helemaal. We hopen dat het snel weer wat beter gaat met haar stem. We hebben in ieder geval weer genoten en kunnen het niet laten om waarschijnlijk binnenkort toch nog een keertje te komen kijken! Gewoon omdat de voorstelling zo ontzettend leuk is! Veel liefs van ons!

      Verwijderen
    4. Lieve Robin,
      Wat hartstikke leuk, ik heb je duidelijk met je pappie zien zitten op de eerste rij! Ik hoop ook dat het snel weer beter gaat, hele lieve dikke kus,
      Esther.

      Verwijderen
  26. Zoo wat heb ik weer genoten vanavond. Mocht het stuk voor de tweede keer zien en het leek nog wel beter te zijn dan de eerste keer!
    Wat kunnen die vrouwen en show neerzetten!

    Moet eerlijk zeggen dat ik nog het meest genoten heb van Ester dat stuk over de Makro, ik kwam niet meer bij van het lachen! Geweldig!
    Tranen gelachen opnieuw en ik denk dat dit stuk daarom echt nooit verveeld! Ik zou zo nog een keer gaan en probeer nog even een gaatje in mijn agenda te vinden om nog een keer een voorstelling te bezoeken.

    Had het idee dat er al iets meer mannen op de voorstelling afkomen dan normaal heb er vijf gezien dit keer haha. ! Ik denk dat dit stuk voor iedereen leuk is man/vrouw/jong/oud!! Zeker een aanrader en zal het nog aan vele mensen zeggen dat ze moeten gaan!

    groetjes,
    Madelon

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Lieve Madelon,

      Dank je wel voor alle mooie complimenten! Heerlijk dat je genoten hebt, en ik heb genoten omdat jij genoten hebt. En inderdaad zegt het voort!!! Zet het op je Facebook, want we verdienen uitverkochte zalen, toch?

      Hele dikke kus Esther.

      Verwijderen
  27. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

    BeantwoordenVerwijderen
  28. Net thuis van de voorstelling in Rijswijk, echt super dames, een echte aanrader voor jonge moeders met hun moeder. Zeker die vinden dat hun dochter het te druk heeft met EN een baan, EN kinderen, EN een hobby/sport! Heeeeel herkenbaar.

    BeantwoordenVerwijderen
  29. Gisteravond met 2 vriendinnen naar de voorstelling in Rijswijk geweest! We hebben een super avond gehad! Super gedaan. Zelf ben ik mama van een 7mnd oude jongetje, mijn alles. Misschien was het daarom dat het laatste lied mij emotioneerde.... Prachtig gezongen! Is de tekst van het liedje ergens te krijgen? Zou het graag verwerken in zijn fotoalbum.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hi Ilona,

      Hier Esther Roord, Maria. Wat enig dat je zo genoten hebt, en als je het blog doorzoekt zie je vanzelf dat de tekst (nog) niet zomaar gegeven mag worden tot mijn spijt, dat wel. We vonden het heerlijk om voor jullie te spelen, en er is niets zo leuk als herkenning en saamhorigheid brengen.
      Ik kan alleen maar zeggen: zegt het voort! Dat je zo lief gereageerd hebt vind ik al super.

      Hele hartelijke groet,
      Esther Roord.

      Verwijderen
  30. Hallo,

    Afgelopen zondag zijn mijn man en ik naar de voorstelling in Heerenveen geweest. Wat hebben wij gelachen, het is zó herkenbaar!

    Mijn man was verbaasd dat er amper mannen aanwezig waren, terwijl het voor hen óók ontzettend leuk is en nog eens herkenbaar ook. Dus kom op mannen, kijken!

    Het laatste liedje ontroerde hier ook enórm! Helaas nog eventjes wachten tot eind mei, maar beter laat dan niet!

    Groetjes papa en mem van een 15 maanden oud jongetje J.

    BeantwoordenVerwijderen
  31. PS. Hoe nemen we contact op met de liedschrijfster? ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  32. Zojuist de voorstelling gezien met mijn dochter die 1 jaar geleden moeder is geworden. Ik kan me niet herinneren dat ik ooit zo gelachen heb in het theater, echt geweldg! Een heel groot compliment voor alle 4 de speelsters. Alles zo herkenbaar en zo supermooi afgerond met het slotliedje! Waar kan ik dat slotlied downloaden want dat heeft me echt geraakt. Bedankt!

    BeantwoordenVerwijderen
  33. Lieve Esther,

    Wij komen aanstaande vrijdag in Barendrecht nog een keertje kijken! De voorstelling is zo'n feestje en jullie spelen nog maar even, dus daarom hebben we besloten vrijdag nog een allerlaatste keer te komen kijken!
    Hoop jullie erna misschien nog even te zien!

    Groetjes, Rob

    BeantwoordenVerwijderen
  34. afgelopen woensdag naar de voorstelling geweest.
    het was echt geweldig , hard gelachen , en zo leuk om naar te kijken, voor jong & oud.
    Was een geslaagde avond!

    liefs.

    BeantwoordenVerwijderen
  35. Lieverds!

    Bedankt voor vier fantastische voorstellingen! Het was een feestje iedere keer dat ik erbij heb mogen zijn! Bedankt voor jullie tijd en lieve woorden en tot gauw weer ergens in het theater!

    Veel liefs, Robin

    BeantwoordenVerwijderen
  36. Dames (en ja ook de heren),

    Gaat deze heerlijke, herkenbare en fantastische voorstelling zien!
    Niet twijfelen, gewoon kaarten reserveren als je een avondje wilt lachen, gieren, brullen en ontspannen!
    Alles over het zwanger worden en zijn komen aan bod. Maar ook hoe het is om uiteindelijk moeder te zijn! Echt alle aspecten zitten erin waardoor mijn vriendinnen en ik geregeld hebben gegrinnikt en geschaterd! Wat een fijne voorstelling! Je zag dat de acterende dames er zelf ook veel plezier in hadden! Een knap staaltje acteerwerk wat tot een feestje leidde! Wij zijn in Barneveld wezen kijken bij het Schaffelaartheater en de mensen daar hebben er voor gezorgd dat het nadien ook nog een feestje was! Chapeau mensen, werkelijkwaar Chapeau (ja met een hoofdletter)!

    Veel liefs Jantine ('tante' van Janetterd xxx)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Lieve Jantine,

      Dank je wel voor je super enthousiaste reactie! En absoluut, wij vonden het ook een feestje. Jullie hebben een geweldig theater in Barneveld. Wat een ongelooflijk aardige mensen.

      Veel liefs, Esther Roord (en Janetterd!!!)

      Verwijderen
  37. Dag lieverds!

    Vorige week woensdag heb ik mijn moeder meegenomen naar deze voorstelling als cadeautje voor moederdag. We hebben genoten! Ontzettend gelachen en mam was een aantal keer ontroerd door de liedjes en herkenbare gebeurtenissen.

    Esther, dat je het slotlied een aantal keer zo persoonlijk naar Janet zong vonden we bijzonder. Je bent een lieve vrouw.

    Ik hoor het vast weer wanneer er een nieuwe voorstelling is en hopelijk kan ik er weer bij zijn.

    Veel liefs,
    Marielle.

    BeantwoordenVerwijderen
  38. Beste bezoekers van de komedie Mama! Namens alle medewerkers van KO Theaterproducties, de actrices, crew en creatives, wil ik jullie allen danken voor de enthousiaste en lieve berichten op de Mama! BLOG. Na 3 succesvolle theaterseizoenen is het doek definitief gevallen voor deze voorstelling over en door moeders. Op 31 mei was de laatste voorstelling te zien in de Leidse Schouwburg. Het was een feestje, dank jullie wel.

    Wij hebben, zowel via deze Blog als per mail, een groot aantal verzoeken ontvangen met betrekking tot het laatste liedje van de voorstelling. Op dit liedje rusten rechten, en wij zijn op dit moment in overleg met de rechthebbende om te bekijken op welke wijze de tekst beschikbaar kan komen. Hierover zal ik jullie hier nader berichten.

    BeantwoordenVerwijderen